Utstyrsguide

Hva trenger jeg på første trening?

På første trening er det viktigste å møte opp tidsnok,  i klart utstyr og med
motivasjon for å trene.
Klær du kan bevege deg i, innesko og drikkeflaske holder de første gangene. Susp kan også være lurt å skaffe med en gang.

Hva kjøper jeg etterhvert?Marius utstyr

Vi bedriver en moderne kampidrett og bruker derfor moderne utstyr.
Alle som vil trene på et seriøst nivå anbefales å skaffe følgende utstyr for maksimal beskyttelse, høyest prioritet øverst:

Maske

Dette er masken vi bruker. For å bestille den sender du en mail til: info@mp-fencing.com
For å finne ut hvilken størrelse du skal ha bruker du denne oversikten.
Masken kommer med en lærhette, og den er viktig for å beskytte masken og hodet mot støt i sparring. Masken kan hentes på Ullevål, og da trenger du ikke betale frakt. Om du vil gå turnering må du også ha bakhodebeskyttelse.

 Sverd (Feder)

Ikke det man trenger aller mest med en gang, men det kan ta opptil et halvt år å få sverdet etter du har bestilt, så det er best er å bestille i god tid. Federen vi anbefaler er “Standard Long Feder” fra Ensifer.

Her bestiller du også ved å sende mail – mailen hans står på About pagen.hansker
For tiden ligger Long federen på rundt 2500kr om du bestiller alene. Det er mye å spare på å bestille fler sammen så man kan dele fraktkostnaden.

 Hansker

Her er det et billig og et dyrt alternativ. Det dyre beskytter så klart bedre, og lages av SparringGlove.com
Pass på å bestille modellen med tre fingre, og ikke vottemodellen. Produksjonstid er på en måned eller to.
Det billige alternativet er disse hanskene. fektejakke og skjørtDe beskytter ikke fullt like godt, men er hvertfall mye bedre enn ingenting. Og de masseproduseres, så du har dem på et par uker.

 Jakke

Kjøp enten Gdansk Pro og lærplastron fra SparringGlove.com. Eller Axel Pro og skjørt.
Ja, du må gå med enten forkle eller skjørt. Gdansk + forkle dekker lenger ned, er lettere avtagbar og lettere å vaske. Axel + skjørt gir deg et mykt og koselig bryst. For personer med litt høyde kan Gdansk Pro og forkle anbefales, da Axel-jakken + skjørt har en tendens til å bli litt kort på låret om du er ganske høy.
Begge alternativene koster omtrent det samme, og beskytter omtrent like bra.

 Misc

For herrer anbefales også stålsusp. Dette kan du finne på for eksempel Fighter Sport i Oslo.
Bukse og knebeskyttere fra Histfenc er sunt både for beina og stilen. Ellers har de fine knebeskyttere på Biltema til 160kr beregnet for motorcross. Disse fungerer like bra til sparring med stålsverd. Et par gode sko som er lette, fine å bevege seg i og som ikke er for glatte er også å anbefale, for eksempelvis brytesko eller boksesko. Om man planlegger å gå turneringer er også halsbeskytter nødvendig. Spør på trening om du trenger dette.